|
| Site Yöneticisi |
|
Daha önce turizm taşımacılığı yapmış 08 ABG 777 plakalı 2013 model Mercedes-Benz Travego 15 SHD,şimdilerde ise Bizim Iğdır Seyahat'te çalışmaya başlamıştır. Bu ve bunun gibi yeni görünüme çevrilmiş araçlar ile alakalı bir kaç düşünce ve görüşümü paylaşmak istiyorum.Aslında daha önce yeri geldiği zaman belirtmiştim,tekrar üzerinden geçmiş olayım.Sektörün büyük kesmine göre harika yapıldığı söylenen bu ve bunun gibi araçlara günümüz şartlarında bu masrafların yapılması bana göre tamamen fuzuli ve gereksizdir.Eski zamanlarda o dönemlerin araç yetersizliğini ve maddiyatını ele alırsak o zamanlar bu işlemler çokça yapılmış olabilir,ama artık bu durumlar bence eskide kalmalı.Günümüz şartlarının da zorluğundan bahsedecek olursak,sizlere de sormuş olayım bu araç 2013 kendi görünümünde kalsa,şu anki rengi sadece masraf edilip uygulansa,şimdiki görüntüsünden çok daha iyi olmazmıydı? Bu dönümüşümleri yapan firmalara da saygı duyuyorum,ama ne kadar uğraşsanızda hiçbir zaman orijinaliyle birebir olmayacak.Sonuçta bu araba 2013'se motoru da,iskeleti de,büyük bir kısmıda ilk yaşından gelmekte.İstediğiniz kadar,istediğiniz kısmını değişin bu sefer masraf artıyor.Her zaman düşüncem ve görüşüm bir araç orijinal haliyle içiyle-dışıyla temiz tutuluyorsa hiç böyle bir masrafa da ihtiyaç duyulmaz.Eğer araç bakımsız ise de daha az maliyetle orijinal sınırlar içinde çok daha iyi haliyle tekrar yollarda hizmetine devam edebilir.Son söylediğimin örneği,en azından yapılma arabalara göre daha fazla olduğu içinde bir nebze de olsa bizi biraz teselli etmekte.Aslında uzun uzaca artısıyla-eksisiyle ele alınacak bir konu ama,naçizane kısa da olda düşüncemi sizlerle paylaşmak istedim.
_________________ Fotoğraflarımızda saydam imza kullanmamızın sebebi,büyük emek ve zahmet ile çekip sizlerle paylaştığımız fotoğrafları çalan emek hırsızlarını engellemektir.
|
|